Flyselskapet som ble en bank

 

Det var mange som hevet øyenbrynene da flyselskapet Norwegian i mai 2007 annonserte at de planla å gå inn i banksektoren, med Erik Jensen som konsernsjef i det nye selskapet, Bank norsk.bank norwegian kredittkort

Mr. Jensen var tidligere administrerende direktør i yA Bank og Forsikring AS (yA Bank og Forsikring). I september 2007 mottok Bank Norwegian en kommersiell banklisens fra det Norske Finansdepartementet. I oktober 2007 kunngjorde Norwegian at de planla å starte et kombinert Bank Norwegian kredittkort og bonuskort program (Norsk Reward) med opp til 20% bonus for internasjonale flyreiser og 1% av kjøpesummen på alle kredittkjøp.

Den tidligere forventet synergi mellom banken og flyselskapet var en realitet. Banken begynte å tilby tjenester i Sverige mai 2013 og i Danmark og Finland i desember 2015. 5. april 2016 annonserte Bank Norwegian at de planlagte å notere selskapet på Oslo Børs i løpet av andre kvartal 2016. Noe de også gjorde.

Etter en sprek start med stor interesse dabbet interessen og kursen noe av, men etterhvert som Bank Norwegian leverte bedre og bedre kvartalsrapporter tok interessen seg opp igjen, selv om den pågående debatten om restriksjoner på forbrukslån gjorde at kursen ikke økte i takt med de fantastiske resultatene.

Profitten til Bank Norwegian øker nå faktisk mer enn Flyselskapets, selv om også de leverer rekordresultater og nå nylig har passert SAS som det største flyselskapet.

Tipset er at Bank Norwegian vil etter en avklaring om restriksjoner øke opp mot 100% de neste 2-3 årene. Med hjelp fra aktører som Lendo forbrukslån og kredittkort-listen.no.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>